fbpx

Hoe zuiver je je lichaam met voeding? Volg de 10-Day-Challenge

Deze 10-day Challenge is bedoeld om je lichaam te ontzuren en te zuiveren, waardoor je meer energie krijgt, minder vermoeid bent en je je lichaam zuivert van alle zure stoffen die je in je lichaam hebt door de zure voeding die men tegenwoordig veel eet. Net als ik dus voordat ik begon met deze Challenge. Ik was mij van geen kwaad bewust.
Met aardappelen, groente en vlees, gevarieerd eten, brood, melk en yoghurt dacht ik dat ik best lekker bezig was. Niets is minder waar ben ik nu van mening. Het blijkt nu dat al deze voedingsmiddelen een bepaalde zuurgraad hebben die op lange termijn schadelijk kunnen zijn voor je lichaam. Dit vind ik niet goed klinken en daarom heb ik mij toegewijd om 10 dagen een alkaline dieet te volgen. Dit houdt in dat je zuurhoudende voeding zo veel mogelijk probeert te vermijden. Het houdt eigenlijk in dat je veel natuurlijke verse producten eet en veel water drinkt. Dus geen suikerhoudende voedingsmiddelen en al helemaal geen melkproducten. Dus ik ga mij er 100% voor inzetten en mij houden aan dit programma.
Dit dieet heb ik in april 2017 gevolgd en sindsdien probeer ik zoveel mogelijk vegan door het leven te gaan. Geen dierlijke producten meer zoals, vlees, vis en zuivelproducten. Dit lukt mij over de week genomen 90% van de tijd, omdat niet alles compleet vegan is en ik ook graag een pizza eet of een patatje met mayonaise. Als ik uit eten ga zijn er niet altijd de beste vegan keuzes te vinden. Hier doe ik voor mijzelf niet moeilijk over, maar ik kies wel het gerecht wat ik lekker vindt en het meest bij een vegan dan wel vegetarische keuze komt.

Hieronder deel ik met jullie mijn menu van de 10 dagen dat ik mij aan het dieet heb gehouden. Wat ik eraan toe wil voegen is dat ik naast onderstaande maaltijden en tussendoortjes veel water en groene thee drink. Ook s ’avonds na het diner drink ik eigenlijk alleen maar groene thee of kruidenthee.

Dag 1:
Ontbijt: Smoothie van banaan, kiwi, frambozen, limoen met een scheutje water. Groene thee.
Snack: Snacktomaatjes en druiven.
Lunch: Salade van spinazie, rode druiven, walnoten, gemengde sla, pijnboompitjes, mango.
Snack: Wrap met humus, sla en tomaat, cashewnoten.
Diner: Zalmfilet met huid, gekruid met peper en zout, couscous en een salade van ijsbergsla, komkommer en tomaat. Glas water.

Dag 2: 
Ontbijt: Smoothie van spinazie, banaan, avocado, druiven, kiwi en amandelen met een scheutje water. Groene thee.
Snack: Snacktomaatjes.
Lunch: Speltbrood met humus, sla en tomaat. Glas water.
Snack: 2 Kiwi’s en amandelen.
Diner: Broccoli crème soep van Jamie Oliver.

Dag 3: 
Ontbijt: Smoothie van banaan, frambozen, limoen, spinazie, basilicum, druiven en kiwi met een scheutje water. Groene thee.
Snack: Snacktomaatjes en druiven.
Lunch: Speltbrood met humus, sla en tomaat. Glas water.
Snack: Banaan en kiwi.
Diner: Kabeljauw, spinazie, courgette, rode en gele paprika en rijstnoedels. Glas water.

Dag 4:
Ontbijt: Smoothie van banaan, kiwi, frambozen, limoen met een scheutje water. Groene thee.
Snack: Snacktomaatjes en druiven.
Lunch: Tortilla’s met pompoenhumus, tomaat en sla. Speltbrood uit de oven met humus en sla. Glas water.
Snack: Kiwi en amandelen.
Diner: Makreel, prei, courgette, ui, rode paprika, taugé en granenrijst. Glas water.

Dag 5: 
Ontbijt: Smoothie van banaan, avocado, druiven, spinazie, limoen en citroen met een scheutje water. Groene thee.
Snack: Snacktomaatjes en druiven.
Lunch: Tortilla’s met pompoenhumus en sla. Glas water.
Snack: Banaan.
Diner: Volkorenpasta met tomaat, pijnboompitten, zelfgemaakte pesto en als toetje kokos yoghurt.
Snack: Kiwi en groene Thee.

Dag 6:
Ontbijt: Smoothie met banaan, avocado, citroen en een scheutje water.
Snack: Snacktomaatjes.
Lunch: Speltbrood met humus, tomaat en rucola. Met een glas water.
Diner: Falafel, bio aardappelen, broccoli met glas soja melk.
Snack: Wrap met humus, cashewnoten.

Dag 7:
Ontbijt: Smoothie van banaan, kiwi, spinazie, frambozen, peer, citroensap. Soja yoghurt met stukjes kiwi en peer. Speltbeschuit met humus. Groene Thee.
Snack: Banaan.
Lunch: Speltbrood met zalm, ijsbergsla, komkommer. Glas soja melk.
Snack: Verse muntthee
Diner: Kabeljauwhaasjes, spinazie, peentjes, couscous. Glas water.
Snack: Cashewnoten, amandelen, kiwi.

Dag 8:
Ontbijt: Smoothie van Banaan. Spinazie, kiwi, peer en soja yoghurt.
Snack: Tomaatjes met peentjes.
Lunch: Speltbrood met humus, ijsbergsla en tomaat.
Snack: Wrap met humus, sla en tomaat, cashewnoten.
Diner: Asperges, basmati rijst, vega schnitzel. Glas Water.
Snack: Groene Thee en speltcracker.

Dag 9: 
Ontbijt: Smoothie van kiwi, peer, citroensap, spinazie en sojayoghurt. Groene thee.
Snack: Tomaatjes, speltcracker
Lunch: Speltbrood met banaan.
Snack: Wrap met humus, ijsbergsla en tomaat.
Diner: Zalm, volkoren pasta en courgette, paprika, ui, peentjes. Als toetje kokos yoghurt.
Snack: Kiwi en Groene Thee.

Dag 10:
Ontbijt: Smoothie van kiwi, peer, spinazie, citroensap, verse sinaasappelsap, verse appelsap en een scheutje water.
Snack: Tomaatjes.
Lunch: Speltbrood met pompoenhumus en ijsbergsla. Glas soja melk.
Snack: Wrap met humus, ijsbergsla en tomaat.
Diner: Broccoli, basmatirijst, vegetarische gehaktballetjes en een glas water.
Snack: Amandelen en kiwi.

Wat ik merkte tijdens deze 10 dagen is dat ik mij verrassend goed voelde. Ik had been opgezette buik na een maaltijd en het ‘uitbuik’ gevoel heb ik ook niet gehad na het eten. Wat ook een stuk beter was, was mijn energie. Ik had na het eten meteen energie om iets te ondernemen. Dit had ik niet verwacht. Blijkbaar zijn het dus de juiste voedingsmiddelen die je nodig hebt in je lichaam om je energiek en fit te voelen. Hier hoef je niet veel voor te eten. Zoals ik al zei heb ik hierna de keus gemaakt om als vegan door het leven te gaan en hier zoveel mogelijk rekening mee te houden. Dit doe ik nu een jaar en ik zou niet meer terug willen. Het voelt te goed om vlees en zuivel te laten staan. Af en toe eet ik vis, maar dit beperk ik tot een minimum.

Ik hoop dat ik je geïnspireerd heb om ook eens naar je voedingspatroon te kijken en hier misschien iets aan te veranderen.

Liefs, Cynthia

 

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *