fbpx

6 tips voor een droombruiloft in Italië

Toen Stefan mij op 05-08-2017 ten huwelijk gevraagd had wisten wij al heel snel dat de enige plek waar wij elkaar het ‘Ja’-woord wilden geven, Italië was. De Chiantistreek in Toscane. Dat was de enige plek waar wij onze bruiloft voor ons zagen. Veel mensen reageerde vol enthousiasme en vroegen zich af hoe wij dit konden doen. Of ze zeiden; Als jullie het kunnen doen, waarom zou je het niet doen? Dan denk ik meteen; Jij kan het ook doen! Wij hebben net als de meeste geen geldboom in de achtertuin staan. Wij gingen immers 10 dagen na de bruiloft verhuizen en ik had mijn baan opgezegd. Dus onze sterren hadden ook wat beter mogen staan op financieel gebied. Ook al zijn de keuzes om te verhuizen en te stoppen met mijn baan allebei een zeer bewuste keuze en de beste beslissingen die we ooit hebben genomen, waardoor ik nu mijn eigen leven leef en mijn hart volg. Ondanks dat hebben wij het toch voor elkaar gekregen. Hieronder zal ik je uitleggen hoe wij dit hebben gedaan, zodat jij ook jezelf een droombruiloft kan geven en volop kan genieten van het leven op jouw condities.

1. Prioriteiten stellen
Het is heel belangrijk om op een rijtje te zetten wat voor jou belangrijk is. Als een bruiloft in Italië heel belangrijk voor je is en er zijn ook andere belangrijke dingen gaande in je leven, moet je een keuze maken of je van de bruiloft de hoogste prioriteit maakt. Bedenk goed wat er nodig is in je leven, welke compromissen je misschien moet sluiten of welke zaken je in je leven even on hold moet zetten om je droombruiloft te verwezenlijken. Misschien is het van belang om een vakantie uit te stellen of die mooie nieuwe auto die je graag wilde, even opzij te zetten voor ná de bruiloft. Hiermee spaar je geld uit om dit opzij te zetten voor in het spaarpotje van de bruiloft.

2. Mindset
Als je niet de juiste mindset hebt om dit te doen is het niet prettig om zoiets als dit te gaan regelen. Mindset is de manier waarop je kijkt naar bepaalde zaken. Als je van tevoren al denkt dat het moeilijk gaat worden of onmogelijk is, dan is dat het ook. Weet dat er mensen zijn die je kunnen helpen bij het regelen van dingen die jij nog nooit eerder gedaan hebt en dat bij alle andere mensen ook goed gegaan is. Houd in je achterhoofd waarom je dit wil en zeg tegen jezelf dat het gaat lukken. Dan lukt het zeker weten!

3. Keuzes maken
Misschien wel een van de lastigste. Je kunt namelijk een bruiloft in Italië of een ander mooi land, zo groot en overdreven maken als je zelf wilt. Maar daar komen ook kosten bij kijken, want alles waar trouwen of wedding voor staat is prijzig. Dit is in Nederland zo, maar ook in het buitenland. Voor ons was een kleine bruiloft met onze dierbaren het belangrijkste. En natuurlijk heb je in Italië niet veel aankleding nodig om het gezellig en sprookjesachtig te maken. Wij kozen voor een sobere, simpele styling met wat bloemen op tafel en hebben zelf voor de muziek gezorgd. Hierdoor spaar je geld uit en kun je gebruiken voor het verblijf van jezelf en de gasten in het land waar je gaat trouwen. Ook qua eten is het in Italië natuurlijk vrij simpel. Alles is lekker en goed. Het eten werd bij ons verzorgd door de accommodatie waar wij sliepen en wij kozen ervoor om alle traditionele hapjes uit Italië te serveren tijdens ontbijt, lunch, aperitief en diner. Ook hierin kun je natuurlijk behoorlijk uitpakken. Wij vonden dat zelf niet nodig. Nog een kleine tip; Wij hadden geen taart gekozen, omdat wij praktisch de hele dag aan het eten waren en vonden de taart niet nodig. Dit heeft ons ook weer ongeveer 150euro bespaard. Ook hebben wij onze uitnodigingen zelf gemaakt via Kaartjetogo.nl. Dit heeft ons in totaal 45euro gekost voor 20 kaarten. Zoiets kun je uitbesteden, maar kun je ook heel goed zelf doen.

wedd_2186.jpg

4. Goede planning maken
Wat wel handig is om een bruiloft in het buitenland te plannen is een goede planning. Voor jezelf, maar ook voor alle gasten. Zij moeten natuurlijk regelen dat ze mee kunnen en ook een paar dagen tot een week kunnen blijven. Voor de administratieve zaken is plannen ook fijn. In Italië hebben ze namelijk een aantal documenten nodig die je bij je eigen gemeente moet opvragen en deze per post moet versturen naar de gemeente waar je gaat trouwen. Deze moeten zij 45 dagen van tevoren binnen hebben. Dus het is slim om hiermee op tijd te beginnen, zodat je op tijd alle stukken binnen hebt en kan versturen. Verder hebben wij een Nederlandse weddingplanner die in Italië woont in de hand genomen. Zij heeft veel van de planning in handen over wat er in Italië moet gebeuren en dit scheelt een hoop regelen voor jezelf als bruidspaar. Hierover later meer.

5. Hard werken
Een bruiloft regelen in het buitenland is in die zin hard werken dat je je geld ervoor opzij moet zetten en zoals boven genoemd sommige dingen moet laten om geld te besparen. Ook moet je bepaalde dingen regelen die je nog nooit gedaan hebt, maar dat moet bijna ieder bruidspaar die gaat trouwen, ook al trouw je in Nederland. Het harde werken is vooral het in elkaar zetten van je bruiloft en bedenken en brainstormen wat je allemaal wel en niet wilt op jullie dag. Verder is het harde werken alleen maar leuk, omdat je helemaal voor je ziet hoe de dag gaat verlopen en heb je veel voorpret. Voor mij persoonlijk was het hard werken, omdat ik al lange tijd wilde stoppen met mijn toenmalige werk, omdat ik er doodongelukkig van werd. Het was alleen niet zo handig om dit stel op sprong te doen, omdat we én een huis hadden gekocht én dus gingen trouwen. Daarom zat hier een planning achter waardoor ik langer moest door werken dan ik eigenlijk wilde om het geld bij elkaar te verdienen. Dit was behoorlijk pittig, maar het was nodig. Dit was voor mij het meest harde werken, maar in the end heeft het mede geleid tot onze bruiloft.

6. Kies de juiste mensen
Wij hebben een Nederlandse weddingplanner die in Italië woont in de arm genomen. Zij regelt alles in Italië. Zij vraagt wat wij willen en wat onze wensen zijn. Zij komt met opties of wij dragen zelf een optie aan. Welke bloemen wil je? Wij geven het aan en zij stuurt wat foto’s en hieruit kies je je boeket en de tafelversiering. Het reserveren van de accommodatie is ook via haar geregeld. Wij gaven aan met hoeveel mensen we een verblijf zochten en zij heeft hier opties voor. Je kunt ook zelf een huis zoeken, maar dat is ons niet gelukt. De fotograaf was een Italiaanse fotograaf. Onze weddingplanner heeft een portefeuille met verschillende mensen die diensten en services leveren waaruit je kunt kiezen. Ook hierbij gaf zij een aantal opties voor een fotograaf en na wat onderzoek gedaan te hebben kozen wij voor de persoon die naar onze mening de mooiste foto’s maakt. Het is daarom erg fijn dat er iemand zoals zij is in een land waar je niet zelf iets kan regelen. Tenminste, niet zo makkelijk als iemand die de taal machtig is en haar contacten heeft. Dit neemt veel zorgen en geregel weg.

Maak het mogelijk en ga ervoor!
Het laatste wat ik nog kan geven als tip is; Als jullie dit willen, maak het mogelijk! Make it work! Het kan. Vele zijn jullie voor gegaan en als ik het kan, kan jij het ook. Zoek iemand die je erbij kan helpen, een weddingplanner of iemand die er ervaring mee hebt en het wordt geregeld. De enige die dit kan realiseren ben je zelf. Niemand anders gaat het voor je doen. Maak zelf de keuze en heb een geweldige bruiloft in een prachtig land.

Wedd_1067.jpg

Links:
Mooi Toscane Weddingplanner
David Bastianoni Fotograaf
Croce di Bibbiano Accommodatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *