fbpx

5 Tips Om Je Dag Positiever Te Beginnen

Het begint allemaal met mindset. Wat begint er allemaal met mindset? Nou, je succes! En dan bedoel ik niet het succes in business of in geld. Ik heb het dan over het succes wat je creëert in je eigen leven en je geluk. Dát begint allemaal met mindset. De manier waarop je kijkt, denkt en in het leven staat. Hiermee kun je je geluk een soort van aansturen. 

Denk maar eens aan een dag waarop alles lijkt verkeerd te gaan. Je voelt je er geïrriteerd door en kan alleen maar denken hoe slecht deze dag gaat verlopen. En uiteindelijk loopt deze dag ook zo, of in ieder geval dat heb je er zelf naar gemaakt. Ja, helaas. Ik wil je geen rot gevoel geven maar als jij denkt dat iets verkeerd gaat of er een heel zwaar gevoel over hebt, dan gaat het meestal ook zo en loopt het allemaal in de soep. Wat nu als je dit kunt veranderen? Dat zou toch heel mooi zijn! Dat kan dus ook. Met alleen maar je mindset te veranderen kun je je dag veel mooier en beter later verlopen. Ik zal je uitleggen hoe je dit kunt doen en een iets mindere dag ook iets minder vervelend ervaren.

Iedereen heeft het wel eens dat je je een slechte start hebt van een dag. Dit kun je gelukkig zelf verbeteren door een aantal simpele tips.

  • Denk aan wat er gisteren allemaal goed is gegaan.

Als je merkt dat de dag niet lekker begint en je kunt alleen maar denken dat dit een héle slechte dag wordt. Probeer dan te denken aan wat er gisteren allemaal goed ging. Bijvoorbeeld dat je kookkunsten in de smaak vielen. Dat je zo lekker gesport had. Of dat je een compliment kreeg op je werk dat je je werk zo goed had gedaan. Dat je eerder klaar was met een taak dan gedacht. Kortom; genoeg dingen waar je over na kunt denken waar je blij van wordt, omdat het gisteren allemaal zo goed is gegaan.

  • Wees dankbaar in de ochtend voor alles wat je ziet, hebt of voelt.

Neem een klein boekje of gewoon in je hoofd en bedenk waar je op dat moment dankbaar voor bent. Neem 3 dingen. Ga gewoon even zitten en denk er eventjes over na. Wees dankbaar voor het zonnetje wat de kamer in schijnt. De schone lakens of de geluiden van de vogeltjes buiten. Hiermee focus je op het goede en het fijne wat er op dat moment is en niet op die slechte start van de dag. Je voelt je hierna vaak ook een stuk lichter, omdat je de negativiteit naast je neerlegt.

  • Verander die negatieve gevoelens voor positieve gevoelens.

Dit ziet er heel simpel uit en dat is het ook! Focus niet op het slechte of negativiteit, maar focus je op het goede en het positieve. Het moment dat je denkt; Wat een k*tdag! Bedenk je je hoe je dit kunt omdraaien op een manier dat je een positief gevoel krijgt. Als voorbeeld kun je op dat moment het naast je neer leggen en tegen jezelf zeggen dat dit een goede dag wordt en dat wat gebeurt is, is geweest. Zo ga je met een open mind de dag in en laat je het negatieve achter je en start je de dag met een positief beeld.

  • Doorbreek je patroon door iets spontaans te doen.

Blijf niet hangen in die negativiteit. Doe bijvoorbeeld een dansje. Zet leuke muziek op of schreeuw iets leuks tegen jezelf. Bijvoorbeeld; Yes! Het is weer een nieuwe dag en ik ga deze rocken! Door dit te doen doorbreek je je gedachten en kun je eigenlijk een soort van opnieuw beginnen.

  • Neem even een momentje rust en focus op je ademhaling.

Nog een mooie laatste tip. Dit is ook een mooie tip als je gestrest bent of het druk hebt en er even geen zin meer in hebt. Ga rustig zitten en haal 5 keer diep adem. Langzaam inademen door je neus en langzaam uitblazen door je mond totdat je alle lucht hebt uitgeblazen. Het beste wat je kunt doen is, bij het in en uit ademen, tot 6 tellen. Dus 6 tellen inademen en weer 6 tellen uitademen. Als je dit doet komt je hoofd tot rust en heb je jezelf even een mini pauze gegeven. Waarschijnlijk voel je je hierna een stuk rustiger en prettiger om de dag positief verder te gaan!

Deze tips zijn bedoelt om je mindset te veranderen. En je bewust te maken dat je zélf je eigen mindset kunt veranderen. Wees hier bewust van. Blijf niet hangen in iets wat negatief voelt. Je kunt zelf bepalen hoe je hier mee omgaat. Natuurlijk gebeurt er bij iedereen leuke en minder leuke dingen. Het is de manier waarop je ermee omgaat. Dit bepaalt je succes. Jij bent zelf de enige die ervoor zorgt dat je gelukkig bent of je gelukkig voelt. Ga ermee aan de slag en ik hoor graag of dit bij je heeft gewerkt!

Liefs, Cynthia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *