PSA Workshop

Werkdruk, Burn-out, Pesten, Agressie & Geweld zijn een aantal onderdelen van PSA. PSA is een onderwerp wat erg belangrijk is op de werkvloer. PSA zorgt voor afname van het werkgeluk van werknemers in uw organisatie en zorgt voor een hoger verzuimpercentage. Wist u dat PSA op dit moment zelfs de nummer 1 beroepsziekte in Nederland? In 2019 viel 57% van de beroepsziektemeldingen te wijten aan uitval door PSA. Wist u dat PSA is opgenomen in de Arbowet? Bedrijven zijn verplicht een actief beleid te voeren om PSA tegen te gaan. Bovendien controleert de Inspectie SZW bedrijven op het voeren van een PSA-beleid. Mede hierom is het belangrijk een goed PSA-beleid te hebben als bedrijf. Daarnaast is iedere werknemer die last heeft van PSA er één te veel.

In de workshop PSA komen alle onderwerpen aan bod die volgens de Arbowet worden verstaan onder PSA. Het is een interactieve workshop waar iedereen laagdrempelig aan mee kan doen. Er wordt in deze workshop bewustwording gecreëerd bij uw werknemers om de risico’s welke leiden tot PSA aan te geven. Bewustwording van en inzichten in PSA is mijn voornaamste doel. Hierdoor wordt er een organisatie gecreëerd waarin uw werknemers iedere dag veilig, gezond, weerbaar, vitaal en met geluk aan het werk zijn.

Voor de workshop PSA werk ik samen met de Safely Academy. De Safely Academy is een opleidingsinstituut voor o.a. veiligheidskundigen. Deze opleider biedt direct toegang tot vele deskundigen op het gebied van veiligheid en gezondheid, zoals; hogere veiligheidskundigen (HVK), arbeids- & organisatiedeskundigen (A&O), gedragswetenschappers en vitaliteitscoaching. Zij kunnen u tevens verder helpen richting een beleid op het gebied van PSA.

“PSA kan leiden tot gezondheidsproblemen en ziekteverzuim en uiteindelijk tot langdurige uitval en mogelijk zelfs arbeidsongeschiktheid. Werknemers die te maken hebben met PSA raken gedemotiveerd. Als zij uitvallen, is de stap terug naar werk extra moeilijk. Voor de werknemer is dat een hele vervelende situatie. En het kost u als werkgever veel geld”.

(Bron: www.inspectieiszw.nl)

Als PSA Deskundige help ik bedrijven bewust te maken over PSA. Door inzicht te geven in wat dit specifiek voor uw bedrijf en werknemers betekent krijg je grip op uw eigen situatie. Door middel van mijn kennis en achtergrond in coaching, kan ik op een unieke en mensgerichte manier uw organisatie naar een hoger bewustzijnsniveau brengen op het gebied van PSA. Doordat ik als docent veel verschillende mensen tegenkom uit diverse industrieën kan ik mij goed verplaatsen in de werknemer.

DE VOORDELEN

WERKWIJZE

KENNISMAKING

Iedere workshop wordt naar wens verzorgd.

CONTACT

De workshops zijn laagdrempelig, interactief, no nonsense, toegankelijk en uiteraard gezellig!

SESSIES

De duur van een workshop varieert van 1 uur tot een dagdeel.